Programmera med hjälp av SCRATCH

Scratch är ett programmeringsprogram utvecklats av Massachusetts Institute of Technology, mer känt som MIT, för att väcka intresset för programmering. Programvaran är lättillgängligt och fungerar både som webbapplikation och som off-line-version. Programmet är gratis att använda, finns på svenska och passar alla åldrar men främst målgruppen 8-16 år.

scratch

Med SCRATCH kan du göra allt från enkla spel och interaktiva berättelser till avancerade spel med mycket ”programmeringstänk”. I dagsläget fungerar programmet endast på datorer så iPads är tyvärr uteslutna just nu. Du kan läsa mer om SCRATCH på http://scratch.mit.edu/.

Ringa Mari Sundberg, som är lärare vid Kyrkby högstadieskola, har undervisat i programmet under flera år. Hon kommer att hålla en workshop båda dagarna under Dialog 2015 och där delar hon med sig av sina erfarenheter. Då ger hon dels en kort introduktion om hur SCRATCH fungerar och sen får du själv testa på att programmera ditt första spel.

Antalet deltagare per workshop är begränsat till 15 och vi förutsätter att du har med en egen dator med fungerande Flash Player, har datorvana och själv kan logga in och koppla upp dig mot nätet. Gratis WiFi finns på Alandica.

SAMSUNG CSC

Carola Eklund

Annonser