Äntligen är datum och program för höstens föreläsningar fastslagna och skolorna kommer under den här veckan att få inbjudningarna i form av e-post. Men om du är intresserad av upphovsrätt och sociala medier i undervisningen så kan du ju redan nu försöka få vikarier eller ledigt för att gå på dem.

Vi inleder den 20 september med upphovsrätt i undervisningen. Kl. 12 – 14 vänder vi oss främst till skolledare medan lärare och övriga välkomnas från 14 och framåt. Som föreläsare och expert har vi bjudit in Viveca Still från undervisnings- och kulturministeriet.

Det andra tillfället vi ordnar rör sociala medier i undervisningen och där har vi Kim Holmberg från Åbo akademi och Joachim Thornström från Ystad som föreläsare. Kim arbetar bl.a. med forskning och kommer att ge en forskningsanknuten förläsning. Joachim är it-samordnare på utbildningsförvaltningen i Ystads kommun och står också bakom inspirationssiten Skolväskan. Han kommer att ge en praktiskt bild av hur man kan jobba med sociala medier i klassen. Det här tillfället ordnas den 8 november mellan 12 och 16 på Högskolan Norra.

Som sagt. Håll utkik efter inbjudningarna som dyker upp i den epost, i lärarrummet eller någon annan plats nära dig! Man måste anmäla sig till dessa tillfällen, så först till kvarn….

 

 

Annonser