Nu var det då dags för det allra första diplomseminariet. Visserligen hade vi ett förra våren för testgruppen, men den här gången kändes det också speciellt eftersom det var första gruppen efter att systemet sjösattes.

Vi inledde med diplomutdelning eftersom en av deltagarna var tvungna att åka iväg tidigare.

MIP-treor får sina diplom våren 2012

Det här gänget har en överlägsen representation i grundskolan men en lärare från yrkesgymnasiet gör ändå sitt bästa att väga upp förhållandet. Vi saknade dessutom 5 lärare som tyvärr inte kunde dyka upp. Förutom MIP-3 diplom delade jag också ut två examinatorsdiplom.

Efter den här fotosessionen fick de presentera sina arbeten och dela med sig av sina erfarenheter. Det var en del diskussionen kring hur de kan tänka sig använda film i sin undervisning och det var tydligt att det var stor skillnad mellan både ämnen och åldersgrupper. De flesta såg ändå en potential i verktyget och hade rent av planer hur deras undervisning kunde berikas av film och bild.

Efteråt mumsade vi glatt på MIP-bakelser och kaffe. Vi får se hur länge det räcker tills det finns behov av nästa diplomseminarium?

Annonser