I dessa mörk, kulna och regniga decemberdagar är det bra att tänka på något riktigt roligt. Jo julen står förstås för dörren och för många lyser den upp den trista vardagen. Men i andra sammanhang behöver vi också uppmuntran och små puffar för att med energi orka engagera oss. Det är därför som jag med glädje kan berätta att vi under seminariet Dialog 2012 kommer att utse Årets pedagog! Åtminstone denna gång kommer utnämningens motivering att vara att priset delas ut till en åländsk pedagog som under året på ett målmedvetet sätt bidragit till att utveckla tidsenliga undervisningsmetoder och främjat lärandet med stöd av IT och medier. De kriterier som helst ska vara uppfyllda är att pedagogen ha

  • utvecklat sina undervisningsmetoder med hjälp av digitala verktyg/nya metoder/förändringsagent
  • ökat måluppfyllelsen för den studerande med hjälp av digitala verktyg och
  • inspirerat sina kollegor

Den här utmärkelsen kommer att delas ut under seminariet ”Dialog 2012” den 19 januari. Vill ni vara bland de första att få veta vem det blir, bör ni vara på plats på Alandica mellan 9 och 10 på förmiddagen. Vår nyutnämnda minister för utbildnings- och kulturavdelningen, Johan Ehn, kommer att överräcka utmärkelsen.

Det här, tycker jag som projektledare för Nätpedagogik, är något som lyser upp vintermörkret och ses kanske som ett erkännande av alla dem som idogt arbetar med att utveckla sin undervising och försöker påverka sin omgivning med goda idéer. Projektet har redan fått in ett flertal förslag till nomineringar och jag vet att flera är på gång. Jag väntar med spänning.

 

Med detta vill jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Annonser