Dags att presentera ännu en föreläsare. Denna gång får det bli Umeå kommun. I den kommunen har de startat upp ett projekt för att utveckla framtidens skolbibliotek till att vara i samspel med sin samtid. Skollagen i Sverige säger att samtliga elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek som i sin tur ingår i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. Projektet ställer bl.a. frågorna – vad är det som händer när undervisningen och lärandet utgår från hur elever lär sig, vilka utmaningar stöter man på och vilka möjligheter finns, vilka förmågor blir mer centrala för eleverna?

Väldigt viktiga frågor!

Anna Cederblad är den som representerar kommunen och kommer att berätta för oss om projektet och det stöd de erbjuder sina lärare när det gäller att använda IT i undervisningen. Ska bli spännande att få lyssna på henne.

Jag måste också berätta att jag idag testat gratisprogrammet Issuu och det är verkligen ett enkelt sätt att publicera material på nätet. Jag testade med att ladda upp seminarieprogrammet förstås. Resultatet ser ni här

Annonser