Jag har länge haft en idé. Eller snarare en tanke. Inget unikt i sig men nytt för Åland. Hur ofta kan vi ex. i dagstidningarna läsa om det goda arbete lärarna gör ute på skolorna? Jo, kanske lite nu och då. Hur ofta får vi läsa om lärare som jobbar med att utveckla sina undervisningsmetoder, som anpassar dem till dagens samhällskrav, som delar med sig och är en inspiratör för kollegor? Kanske inte lika ofta.

Jag tycker att vi ska premiera dessa lärare och skapa en arena där de kan dela med sig av sina erfarenheter. I Sverige delar de ut Guldäpplet och Webbstjärnan. Kunde vi göra något liknande? Ur projektets synvinkel är det naturligtvviktigt att det skulle handla om utveckling där IT finns som verktyg. Men vilka kriterier är viktiga när man pratar om lärare, lärandet och IT? Vad tycker du? Ska vi ha en motsvarighet till Guldäpplet för att synliggöra lärarna och det de gör i det tysta? Och vilka kriterier är i så fall viktiga att fylla?

Jag kunde inte låta bli att testa Tagul, en tjänst likt Wordle, som gör dina ord till ordmoln. Molnet intill består av orden ovan i  det här inlägget.

Annonser