Arbetet med att göra ett material för skolledarna inom ramen för MIP har tagit en hel del av veckans arbetstid i anspråk men nu finns det i alla fall ett grundmaterial att utgå ifrån och förbättra innan det börjar användas. Jag har hållit en MIP introduktion för två lärare inom ÅG:s profil Hälsa och välfärd. Det är alltid roligt att introducera så nöjda och positiva lärare som direkt hittar möjligheter i materialet. Förutom det har jag introducerat in blivande MIP-examinator och ytterligare en skola har tagit kontakt för att boka tid. Vad roligt att det rör på sig =).

Arbetet med att skräddarsy excelkursen för ekonomer framskrider också och en trolig kursstart är medlet av oktober. Håller tummarna att det blir en uppskattade kurs.

Bland alla tips på verktyg som dyker upp i mina rss-flöden stack ett ut lite mer än andra. Det är Wacom som har kommit ut med ett litet digitalt verktyg, Inkling, en digital kulspetspenna, som möjliggör att du kan digitalisera bl.a. dina pennteckningar och skisser, skapa olika lager av dem och dessutom gör dem till bl.a. vector-grafik. Det innebär att du enkelt kan vidareuteckla dina skisser digitalt. Smart är ordet!

Vad kommer härnäst?

Kolla in trailern för Inkling här:

Annonser